Σεβαστή μας Αδελφή Διονυσία,

Με το θέλημα Του Τριαδικού Θεού μας και την ευλογία των Αγίων πατέρων μας είσαι αυτή την στιγμή, εδώ στο μέσον του ιερού Ναού της Αγίας Μαρκέλλας, για να μας αποχαιρετήσεις, πριν φύγεις για την ουράνια αιώνια πατρίδα μας, την Άνω Ιερουσαλήμ.

Αδελφή μου, Ο Νυμφίος μας Χριστός σε κάλεσε στα 24 χρόνια της ζωής σου και από τότε αρχικά από το Μοναστήρι μας Του Αγίου Μηνά στην Ελλάδα ο Γέροντάς μας πατήρ Νήφων σε έστειλε στον αυτάδελφό του επίσκοπο Αστορίας Πέτρο στην Αμερική εδώ στην Αγία Μαρκέλλα.

Σε έστειλε για να συμπαρασταθείς στην Γερόντισσα μας Συγκλητική, εδώ στην Ομογένεια, που ο αείμνηστος γέροντας επίσκοπος Πέτρος είχε αρχίσει το ιεραποστολικό του έργο στους ομογενείς, ανοίγοντας ελληνικό σχολείο.

Αδελφή μου, πριν 37 χρόνια, με τις ευχές σας, εγώ η ελάχιστη φωτίστηκα και ήρθα κοντά σας για να αγωνιστώ στο μοναχικό στοίβο της ζωής. Καθημερινά σε έβλεπα, άοκνα, ακούραστα, να ψάλλεις, να διδάσκεις, να ράβεις τα ιερατικά των ιερέων και να αγιογραφείς τις Άγιες μορφές Του Χριστού Της Παναγίας μας και των Αγίων.

Να τώρα, σ'έναν σχεδόν αιώνα τής ζωής σου, οι αείμνηστοι Γεροντάδες μας μαζί με όλους αυτούς που αγιογραφούσες σε καλούν κοντά τους για να σου ανταποδώσει ο Κύριός μας τους κόπους σου.

Πήγαινε, αδελφή μου, Διονυσία, με τις ευχές της Γερόντισσάς μας, να προσκηνήσεις τον Νυμφίο της ψυχής σου για να σε αναπαύσει όπου το φως Του προσώπου Του.

Εύχου προς Αυτόν και για μας που μας αφήνεις και νιώθουμε τόσο πόνο στον χωρισμό σου.

Αιωνία σου η Μνήνη

Αδελφή μας.

Click on the first image to enlarge, and then use your right arrow key to click through the story. Photos taken on November 15, 2014, when she was already quite ill.

Make a free website with Yola